Lærling - Thilde Bjørn

THILDE

POTTEMAGERLÆRLING

Mit navn er Thilde Bjørn. Jeg er født i 1995, og kommer fra Svendborg.


I 2016 startede jeg på The National School of Glass - en skole for glaspustere, som ligger i Sverige. Efter 3 år i Sverige flyttede jeg til Lønstrup. Det gav mening med de mange kunsthåndværkere og det høje niveau.


I 2019 begyndte jeg at dreje lidt keramik for udfordringens skyld, men hurtigt fangede det min interesse, og da Dorte Visby i foråret 2020 spurgte om jeg var interesseret i en læreplads hos hende, valgte jeg at lægge glasset på hylden og takke ja til tilbuddet.


I værkstedet hos Dorte Visby følger jeg et uddannelsesforløb med både praktik og teori, som svarer til den forhenværende pottemageruddannelse,  der ikke længere officielt udbydes.

Mine forventninger til uddannelsen og mesterlæren er en dag selv at kunne starte mit eget værksted.


Herunder kan I følge med i hvad jeg beskæftiger mig med på uddannelsen.


1. ÅR

FUNKTIONEL KERAMIK

LER, LERTYPER OG ÆLTNING


Ud over drejning har jeg på første semester af uddannelsen arbejdet med forskellige lertyper og forskellen på lertøj, stentøj og porcelæn. Derudover har jeg lært forskellige ælteteknikker. For at runde emnet af har jeg skrevet en mindre rapport om emnet. Klik herunder for at læse rapporten.

GLASURKEMI


På uddannelsens andet semester har jeg bl.a. arbejdet med forskellige typer af glasurer og begitninger, hvilke råstoffer en glasur består af, og hvordan den opfører sig ved forskellige brændinger og temperaturer.  Klik herunder for at gå til min rapport om glasurkemi. 

TEKNISK TEGNING


På 2. semester af uddannelsen var der indlagt et undervisningsforløb om teknisk tegning og svindtegning. Efter en kort introduktion til emnet, var det min tur til at tegne. Klik herunder for at læse mere om de konkrete opgaver, jeg fik stillet.

1. ÅRSPRØVE


Uddannelsens første år har 'funktionel keramik' som det overordnede tema, og det er også temaet for 1. årsprøve, som både består af en forberedende del, en praktisk del og en mundtlig del. Klik herunder for at læse mere om årsprøven.