Portfolio

PORTFOLIO

© Photo by Kirstine Autzen 

DESIGNSAMARBEJDE


VISBY & RESTAURANT VILLA VEST 

2015 -

Dorte Visby og køkkencheferne på Restaurant Villa Vest har siden 2015 samarbejdet om udviklingen af en serie keramisk service, som tæller ca. 15 designs på nuværende tidspunkt. Først med køkkenchef Anders Johst og siden 2022 med køkkenchef Anders Kiel Holm, som sammen med indehaver Kim Møller-Kjær i 2023 fik tildelt en Michelin-stjerne.

Forbindelsen mellem Dorte Visby og Villa Vest har vist sig at være et frugtbart samarbejde for begge parter. Almindeligvis udvikler keramikere deres produkter alene i værkstedet, men i dette tilfælde er det anderledes.


Læs mere her


© Photo by Kirstine Autzen 

© Photo by Kirstine Autzen 

© Photo by Dorothea M. Schwab

© Photo by Dorothea M. Schwab

PROJEKT


RUBJERG KNUDE FYRKOPPEN 

OKTOBER 2019

I alle de år jeg har haft værksted på Mårupgård, har jeg kunnet kigge lige ud på fyret. Lige siden dets opførelse har fyret fungeret som pejlemærke – fra havsiden i kraft af sin oprindelige funktion, men i stor grad også for alle os som har betragtet det inde fra landsiden. Og skønt det i mange år har været ude af drift, har fyret i høj grad stadig noget vigtigt at fortælle os i dag. Fyret markerer en grænse, ikke kun mellem kyst og hav, men endnu vigtigere grænsen for den menneskelige formåen, og minder os om at vi alle er her på naturens præmisser.


Læs mere her


SOLOUDSTILLING

2017


FROM HERE I SEE THE WORLD

SUPER BIEN! BERLIN


Læs mere her

UDSMYKNING


FRA NORD

HIRTSHALS FISKETERMINAL


Læs mere her

Dorte Visby unika keramik - muffelbrændt lågkrukke med inspiration fra de geologiske landskaber omkring Lønstrup Klint. En del af projektet 'Loenstrup Klint Geoceramics'

PROJEKT


MUFFELBRÆNDTE LÅGKRUKKER

LOENSTRUP KLINT GEOCERAMICS


Læs mere her


MIT BORD ER DÆKKET MED TRADITION 

TANKER OM POTTEMAGERI

Tradition er en sær størrelse som oftest omtales i datid, men skabes i nutid. Ordet tradition stammer fra det latinske ord for overlevering. Tradition er på den måde aldrig statisk, men formes over tid af de aktører, der forholder sig til den, og hver især sætter deres præg på overleveringerne. Det samme gør sig gældende indenfor pottemagerfaget.


Læs mere her


UDSTILLINGSOFA

CHICAGO 2013


Læs mere her

Portalen er udformet så den virker dragende men også lidt foruroligende. Der sker et markant skift, når du bevæger dig igennem den - du vil helt bogstaveligt se dig selv og dine omgivelser fra en anden vinkel. En portal er både en fysisk og en åndelig port, du kan bevæge dig igennem.  Ofte vil du være forandret, når du har passeret den, og opdager hvad der befinder sig på den anden side - ja, du vil måske ikke kunne vende tilbage!


Læs mere her


BYRUMSINSTALLATION

2005


PORTAL 

SKAGERRAK SKULPTURFESTIVAL